Skip to main content

Voor een beter milieu

PVC vloeren: een overzicht van kleuren, patronen en stijlen

Tags:

PVC-vloeren zijn een van de meest populaire keuzes voor huiseigenaren. Dit komt omdat PVC-vloeren duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren en patronen. Vandaag gaan we ons concentreren op het bespreken van de verschillende kleuren, stijlen en patronen die beschikbaar zijn in PVC-vloeren. PVC-vloeren zijn een investering voor de lange termijn, dus het is belangrijk om te weten welke opties er zijn.

kleuren

Laten we beginnen met kleuren. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren die passen bij elke stijl en smaak. Van klassieke bruine houttinten tot modern grijs, er is voor elk wat wils. Voor een rustiek gevoel, kies houttonen zoals eiken of essen, terwijl grijs of zwart past bij een modernere stijl. Als je het echt gewaagd wilt maken, kun je zelfs kiezen voor felle kleuren zoals rood of geel om een echte verklaring af te leggen. PVC-vloeren zijn ook verkrijgbaar in natuursteenlooks en betontonen, voor een tijdloos design.

Verrijk je vloer met patronen

Nu we het hebben gehad over kleuren, laten we het hebben over patronen. PVC-vloeren zijn niet alleen beperkt tot eenvoudige kleuren, maar er zijn ook talloze patronen beschikbaar. Denk aan visgraat of visgraat met banden, watervalklep en chevron om er maar een paar te noemen. Visgraatpatronen zijn perfect voor een traditionele look terwijl chevron patronen een meer modern gevoel geven. Of je nu kiest voor een patroon of eenvoudige uitstraling, PVC-vloeren bieden een prachtig resultaat.

stijlvolle en veilige opties

Laten we nu praten over de verschillende stijlen. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in diverse stijl opties, waaronder slijtvaste, waterbestendige en geluiddempende opties. Voor de kinderkamer kun je bij Martijn de Wit vloeren zelfs kiezen voor een PVC-vloer met schrijfblok opdracht of speelse print voor extra creativiteit. Als je ervoor wilt zorgen dat je nieuwe PVC-vloer veilig blijft voor de gezondheid, kun je zelfs kiezen voor een PVC-vloer zonder weekmakers of met een lage emissie van vluchtige organische stoffen (VOS).

Ontdek de afwerkingsopties

De laatste factor om te overwegen bij het kiezen van PVC-vloeren is de afwerking. Er zijn verschillende afwerkingsopties beschikbaar, waaronder mat, zijdeglans of hoogglans. Een mat afgewerkte PVC-vloer heeft een zachtere afwerking, terwijl een hoogglans afwerking meer glans en een verfijnde stijl biedt. Zijde Afwerkingen zijn een compromis tussen de twee en geven een rustiek gevoel.

Conclusie

Het kiezen van PVC-vloeren betekent dat je eindeloze opties hebt wat betreft kleur, patroon en stijl. Het is belangrijk om te weten wat er beschikbaar is om de beste keuze te maken voor jou en je huis. Onthoud dat PVC-vloeren duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn, wat betekent dat je jarenlang kunt genieten van je investering. Of je nu kiest voor natuurlijke houttinten, gedurfde kleuren of een modern patroon, PVC-vloeren zijn een geweldige optie om je huis mee te decoreren!