Skip to main content

Voor een beter milieu

Kuiper en Zonen BV: het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen B.V. is een groot stoomketelbedrijf gelegen in Ede. Het is niet zomaar een bedrijf, nee het is het oudste stoomketelbedrijf van Nederland. Dit familiebedrijf heeft dus een mooie geschiedenis, jarenlange ervaring en de meeste kennis op dit gebied. Hoe zit dit bedrijf precies in elkaar? En zou je met hen in zee moeten gaan? Hopelijk worden dit soort vragen tijdens deze blog beantwoord.

Over Kuiper en Zonen BV

Kuiper en Zonen BV is een internationaal opererend familiebedrijf dat sinds 1918 ervaring opdoet. Ze leveren, verhuren en onderhouden complete industriële stoomketelinstallaties. Het feit dat ze in het jaar 1918 begonnen zorgt er ook voor dat ze het oudste stoomketelbedrijf van Nederland zijn. De vierde generatie uit de familie is momenteel hard aan het werk om een duurzame continuering van dit bedrijf te realiseren.

Diensten

Kuiper en Zonen BV bieden verschillende diensten aan. Een van die diensten is het verhuren van ketels. Zo kan het natuurlijk voorkomen dat een ketel gekeurd moet worden, dat er iets gerepareerd moet worden of dat er onderhoud gepleegd moet worden. Dit zijn diensten die Kuiper en Zonen BV aanbiedt. Tijdens dit onderhoud, de reparatie of tijdens deze keuring kan het nodig zijn om een gebruik te maken van een van de huurketels die Kuiper en Zonen tot haar beschikking heeft. Kortom voor alle diensten rondom een ketel staat Kuiper en Zonen BV paraat.

Producten van Kuiper en Zonen BV

Er kunnen echter ook ketels gekocht worden of een heel project gestart worden in samenwerking met Kuiper en Zonen. Dit kunnen zowel binnen- als buitenlandse projecten zijn. Denk aan het starten van een eigen bierbrouwerij in een ander continent. Ook met dit soort dingen kan Kuiper en Zonen BV van dienst zijn.

Liefde voor techniek

Iets waar Kuiper en Zonen al meer dan 100 jaar voor staat is hun liefde voor techniek. Altijd innoveren en gebruik maken van de beste technieken. Tegelijkertijd wel denken aan zo duurzaam mogelijk te werk gaan. Zo gaat dit oudste stoomketelbedrijf van Nederland natuurlijk wel goed mee met zijn tijd.