Skip to main content

Voor een beter milieu

Je woning verduurzamen met geld uit een lening

Iedereen weet dat woningisolatie en het gebruik van zonnepanelen en een warmtepomp het milieu aanzienlijk spaart. Je zou denken dat daarom iedereen massaal start met het uitvoeren van deze klussen. Helaas is de werkelijkheid nog niet zo. Natuurlijk wil je graag meehelpen aan een beter milieu, maar waar haal je dat geld vandaan om deze verduurzaming mee te kunnen bekostigen? De meeste mensen hebben deze bedragen niet standaard op hun spaarrekening staan. Daarom wordt er veelvuldig een lening afgesloten om direct te starten met verduurzamen.

Is het aanvragen van een lening om je woning mee te verduurzamen slim?

Wanneer je verduurzaming toepast in de vorm van zonnepanelen, woningisolatie en een warmtepomp dan bespaar je niet alleen het milieu maar ook je portemonnee. Sterker nog het kan je best honderden euro’s per maand schelen! Wanneer je een lening hebt afgesloten om deze besparing te kunnen realiseren, kun je dus met die besparing je lening aflossen! Wanneer je daarbij kiest voor een betrouwbare kredietverstrekker met een voordelige lening, dan is dit dus zeker slim om te doen! Na een poosje ben je van je lening af en blijft je besparing doorlopen!

Waar vind je een betrouwbare kredietverstrekker met een voordelige lening?

Via overstappen.nl/lening-aanvragen/ vind je gegarandeerd de goedkoopste lening voor jouw verduurzaming. Overstappen.nl is een onafhankelijke vergelijker waar je in enkele minuten een groot aantal kredietverstrekkers kunt vergelijken aan de hand van jouw persoonlijke gegevens. Het aanvragen van een lening is namelijk maatwerk. Wat voor jou de best passende en goedkoopste lening is, hoeft voor jouw vriend niet de goedkoopste te zijn. Kredietverstrekkers berekenen hun premie aan de hand van je leeftijd, je inkomen, de hoogte van het te lenen bedrag en je leendoel. Daarbij hanteert iedere kredietverstrekker ook nog eens andere voorwaarden die in het ene geval gunstig zijn en bij het andere juist zeer ongunstig. De vergelijker van Overtappen.nl neemt al deze punten mee bij het uitzoeken van de beste leningen voor jou.

Kijk of de maandpremie bij jouw budget past

Zie jij inmiddels een lijstje met beste leningen op je beeldscherm staan omdat je de vergelijker hebt ingevuld met jouw persoonlijke gegevens? Dan kun je eenvoudig via deze lijst een offerte aanvragen bij de partij die jou het meeste aanspreekt. Let wel even op, de lening met de laagste rente en de kortste looptijd is in de regel het goedkoopste. Maar bij grotere geleende bedragen kan het maandbedrag dat je moet betalen om je lening te voldoen ook hoog zijn omdat je zeer snel je lening aflost. Is dit maandbedrag acceptabel voor jouw budget? Wanneer het te hoog is, kun je beter kiezen voor een wat langer lopende lening, zodat je niet in de geldproblemen verstrikt raakt.