Skip to main content

Voor een beter milieu

CR2450 batterijen kopen? Zo komt u met het beste exemplaar weer thuis

Als u CR2450 batterijen kopenwilt, dan bent u op zoek naar een zogenaamde knoopcel batterij. U heeft deze vast al eens gezien. Knoopcel batterijen zijn rond en klein. Soms zijn ze dik en andere keren zijn ze plat. De naam komt uiteraard van het feit dat knoopcel batterijen op een knoop lijken. Daarnaast bestaan ze uit één cel waarvan de dop de pluspool is en de behuizing de minpool. CR2450 batterijen kopen kan lastig zijn, want knoopcel batterijen lijken erg op elkaar. De onderstaande informatie helpt u thuis te komen met een passend exemplaar.

CR2450 batterijen kopen: dit zijn de kenmerken

CR2450 batterijen zijn grote en platte knoopcel batterijen. Ze hebben een diameter van maar liefst 2,5 centimeter en zijn maar 5 millimeter dik. Er bestaan ook een aantal andere benamingen voor deze batterij. Als u Univer Cel 569, CR2450, DL2450, L52 of 5029LC tegenkomt, dan gaat dit om dezelfde batterij. Bij twijfel vraagt u een medewerker om hulp. Het is dus mogelijk dat u CR2450 batterijen kopen gaat, maar met een batterij met een andere naam thuiskomt die net zo goed past.

Lithium CR2450 batterijen

Het goede nieuws voor u is dat u, als u CR2450 batterijen kopen gaat, altijd thuiskomt met lithium batterijen. Dit type batterij heeft een aantal handige voordelen waarvan u profiteert.

  • Lithium batterijen zijn krachtiger en gaan langer mee.
  • Lithium batterijen lopen niet leeg als ze een tijd niet worden gebruikt.
  • Lithium batterijen kunnen goed tegen temperatuurschommelingen.

Waar moet u op letten bij het CR2450 batterijen kopen

Gaat u CR2450 batterijen kopen, dan zijn er een aantal aandachtspunten om in de gaten te houden. Omdat het knoopcel batterijen zijn, kan het lastig zijn om uit het grote aanbod de juiste te kiezen. Daarnaast worden CR2450 batterijen ook wel eens anders benoemd, wat u in de war kan brengen. Ga altijd CR2450 batterijen kopen van een goed merk, want die gaan langer mee. Dat is beter voor uw portemonnee en voor het milieu. Helaas zijn er (nog) geen oplaadbare CR2450 batterijen. U kiest dus altijd voor een batterij voor eenmalig gebruik.

Tips bij het aanschaffen van CR2450 batterijen

Ter afsluiting geven we u een aantal tips mee waarmee u bij u eigenlijk niet meer de fout in kunt gaan als u CR2450 batterijen aan wilt schaffen.

  1. Om verwarring te voorkomen neemt u de oude batterij mee naar de winkel. Dit is niet alleen handig als referentie voor u, maar bij twijfel kunt u deze altijd laten zien aan een medewerker. Zij weten dan exact naar welke batterij u op zoek bent.
  2. Vraag dus altijd een medewerker om hulp als u er niet uit komt, maar neem toch ook het bonnetje mee. Bewaar het bonnetje totdat u zeker weet dat u de juiste batterij heeft gekocht en deze niet om wilt ruilen.
  3. Kies CR2450 batterijen van een goed merk. Daar heeft u zelf langer wat aan en omdat ze minder vaak vervangen moeten worden bespaart u eveneens het milieu.

Goede merken CR2450 batterijen vindt u bij Batterijenstunter.